Minstartsida.nu refaktorering

Större delen av min helg har gått åt till att refaktorera minstartsida.nu. refaktorering gjorde i flera små steg först tog jag bort all duplicerad konfiguration och gjorde om konstruktorerna så att när klassen skapades kunde man skicka in en referens till en redan skapad databashanterar klass. Där efter skrev jag om en ny databashanterar klass för att använda de ny objektorienterad mysqli metoderna.

Innan jag började så skapade jag en tagg i repot. Efter varje större milstolpe i refaktoreringen körde jag enhetstesterna och ibland blev jag tvungen att skriva om konfigurationen för enhetstesterna och när alla enhetstesterna körde igenom checkade jag in taggade och testade på en extern server. Detta upprepades några gånger. Men nu är koden snyggare och det blir lättare att fortsätta utveckla på sidan.

av Peter Lindblom

Mer info om mig finns på sidan http://plweb.se/om-peter-lindblom/