Inspirerande och irriterande

Jag har köpt en väldigt inspirerande bok Clean Code av Robert C. Martin (ISBN13:9780132350884). Boken tar upp hur viktigt det är med läsbar kod och hur man får den mer läsbar. Boken tar även upp hur bra det är med test mm. Boken är jätte bra men efter man har läst den vill man skriva om alla program man har programmerat som nybörjare. Boken tar även upp hur skönt det kan vara med test om skall refaktorera stora system mm. Så under dagen idag har programmerat om nästan all underliggande kod av webbapplikation på minlinuxserver.com.

Irriterande är att min wordpress blogg är extremt seg vid första laddningen och när man väl hittat ett tema som man gillar så är det inte riktigt 100% bra gjort. Största problemet är nog jag som inte tar tag i att göra ett eget tema som motsvara vad jag vill 🙂

Hitta dock det här inlägget hur man snabbar upp sin wordpress blog 10 ways to speed up your wordpress blog Har bara provat att optimera mysql tabellerna än så länge.